Honda Accord - A nagy utazó

Következő alanyunkként egy japán szépséget láttunk vendégül. A megrendelő elvárása egy fiatalos, dögös hifi volt, megőrizve a gyárias vonalakat.
Mi láttuk az autó tulajdonosában a fejlődés iránti vágyat, gondoltunk arra is, hogy ha később bővíteni szeretné, legyen rá lehetősége. Így egy erősebb tápkábel szettet kapott a Gladen WK20-at. Ezzel akár dupla teljesítményt is ki tud szolgálni. A kábelezést a védelem és az esztétika miatt poliészter kígyóbőr kábelvédővel borítottuk. Természetesen a tűzfalon lévő átjutást sem szabad félvállról venni… egy erős és passzentos, méretre vágható átvezető gumigyűrűvel oldottuk meg.

    

Tovább haladván a jelforrás felé fejet hajtottunk a megrendelőnek. Szerette volna megőrizni a gyári fejegységet, de szükségét érezte USB-nek és nyilván egy RCA kimenetre is szüksége volt. A fejegység kapott egy Dension USB interface-t és egy olasz Mosconi HLA adaptert.Így máris lett USB bemenet és RCA kimenet. Ez utóbbi nem is akármilyen minőségben. A kis olasz HLA adapter az egyik legjobb minőségű jelátalakító és mindezek mellett még intelligens is. Automatikus jelszint állítást és automatikus remote vezérlést rejt.

    

Mivel kábel szettre esett a választás, így már az RCA kábelünk is megvolt. Egy Gladen ECO RCA hivatott a jelet a csomagtartóig eljuttatni.
Tovább haladva a rendszerben az első hangszórókat is cseréltük. A vásárló élt a lehetőséggel és az éppen akciós GladenM-Line 165 szettünket vásárolta meg. Mivel az autóhoz gyárilag csak 13cm-es kiemelő keret létezett, ezért rétegelt lemez kiemelőt kapott. Óvakodva a zavaró rezgésektől a kiemelők alá egy kisebb darab GladenAeroButyl került.

Úgy éreztük nem lenne túl sikeres a gyári hangszóró kábeleket és stekkert használni, ezért egy 2x1,5mm2-es GermanAudio hangszórókábelt húztunk a csomagtartótól az első ajtókig. Lehetőség szerint nem akartuk a kábeleket se vágni, se forrasztani, így a gyári ajtó átvezető stekkert kellett picit átalakítanunk, odafigyelve a pára és nedvesség okozta kontakt problémák elkerülésére.
Végezetül eljutottunk a csomagtartóba, ahol várt ránk egy szép kis kábelrengeteg. Mivel az autó gyáriasságát meg kellett őriznünk a bekerülő GladenM-Line 95.4 erősítő a Gladen RS12 reflex mélyláda hátsó felére került. Természetesen a kis 4 csatornás 1-2. csatornája az első szetteket hajtotta a 3-4. csatornája pedig hidalva a mélyet.

    

Egy röpke 1 napos beszerelés után a vásárló már élvezhette is a feltuningolt hangzást, melyet sokat is fog hallgatni, hisz hosszas Magyarország- Németország vonalon utazik.

Kövess minket Facebook-on